Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Nakládací směsi a koření
  3. TÉLISZALAMI - sypká směs k výrobě trvanlivého salámu uherského typu

TÉLISZALAMI - sypká směs k výrobě trvanlivého salámu uherského typu

směs na výrobu domácího maďarského salámu

Téliszalámi Sypká kořenící směs na  domácí výrobu maďarského trvanlivého salámu (salám typu Uherák) Složení: sůl, hroznový cukr, granulát česneku, ml... celý popis
Dostupnost
Skladem
140 Kč
122 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:X5024
Základní cena/100 g:40 Kč
  • Kompletní specifikace
  • TÉLISZALAMI - sypká směs k výrobě trvanlivého salámu uherského typu
    TÉLISZALAMI - sypká směs k výrobě trvanlivého salámu uherského typu
    Skladem
    140 Kč
    122 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Téliszalámi

Sypká kořenící směs na  domácí výrobu maďarského trvanlivého salámu (salám typu Uherák)


Složení: sůl, hroznový cukr, granulát česneku, mletý černý pepř, mletá červená paprika sladká, mletý kmín, mletý hřebíček, antioxidant (E301), konzervační látka (E250).


Použití: 7 kg vepřového masa (doporučujeme část i hovězího) a 3 kg slaniny, vše nakrájíme na malé kostečky. Po nakrájení důkladně promícháme s kořenící směsí a necháme uležet alespoň 24 hodin při 0°C.

Druhý den pomeleme cca. 2 mm mlýnku, pak plníme do střev 40-50 mm tlustých. Při plnění zabráníme, aby se nedostal vzduch do střev. Plníme na tvrdo. Podle vlastního vkusu zvolíme velikost. Necháme 24 hodin odležet a poté udíme na kouři a sušíme. Obsah sáčku vystačí na výrobu 10 kg salámu!

Uherský salám (maďarsky Téliszalámi – zimní salám) je uzenina pocházející z Maďarska. Má stoletou tradici výroby. Je vyroben z libového vepřového masa maďarských bagounů plemen mangalica (plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny) s přidáním uzené slaniny. Dnes již je nabíjen výhradně do umělých střev. Tradovalo se, že při jeho výrobě se používá i oslí maso, ve skutečnosti je to však jen legenda. Základním kořením je paprika, dále pak bílý pepř a další. Uherský salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Během suchého zrání vytvoří speciální ušlechtilé ochranné plísně jeho charakteristický bílý povrch.

Hmotnost: 350g

Země původu: Maďarsko

©2021 udime.cz , Veškerý použitý materiál podléhá autorským právům.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz