S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » KOŘENÍ, NAKLÁDACÍ SMĚSI » Sypká směs k výrobě láku pro uzení masa


        

Sypká směs k výrobě láku pro uzení masa

směs k nakládání masa pro uzení - 300 g

skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: X5013
Materiál: Směs
Cena bez DPH: 70 Kč
Cena s DPH (15 %):
80 Kč

do košíku:
  ks  

Popis zboží

NAKLÁDACÍ SMĚS NA UZENÍ - sypký kořenící přípravek

Obsah: 300 g

Použití: na nakládání vepřového masa nebo krůtí kýty a následné uzení.

Složení: sůl, koriandr, majoránka, mletý bílý pepř, muškátový oříšek, kmín, bobkový list, stabilizátor dusitan sodný.

Průměrná výživová hodnota ve 100g výrobků: energetická hodnota: 178kJ/43kcal, tuky: 1,70g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,39 g, sacharidy: 4,0 g z toho cukry: 0,4 g, bílkoviny: 1,0 g, sůl: 92 g

Obsah sáčku vystačí na naložení do láku 10 kg masa!

Návod k použití: 1 kg soli* dobře smícháme se 150 g (polovina) nakládací směsi a vetřeme do masa. Druhou polovinu sáčku za 3 dny vysypeme do 2 litrů studené vody a rozmícháme. Tímto lákem zalijeme maso. Pokud maso není celkem ponořené ve vodě, každý den vodu doléváme tak, aby maso bylo zcela ponořeno v láku. Každý den maso v láku otáčíme po dobu 14 až 20 dnů, podle velikosti masa. Uchovávejte maso při teplotě kolem 5°. Po té  maso opláchněte, osušte a vložte do rozehřáté udírny.

Země původu: Maďarsko

Při testování láku jsme nabyli dojmu, že přidat 1 kg soli na 10 kg masa je příliš. Obecně se uvádí koncentrace slaného láku pro nakládání masa 2-2,5% (200-250 g na 10 kg masa), podle výrobce vychází koncentrace 10%! V Maďarsku se obecně solí více a maso se udí spíše studeným kouřem. Ve směsi je obsažen dusitan sodný, který maso částečně konzervuje. Doporučujeme přidat soli podle vlastní chuti a nedržet se striktně maďarského návodu. My už jsme sůl nepřidávali vůbec. Maso jsme překládali 1x za 3 dny, v láku nechali 14 dní.