- Úvod
- Nakládací směsi a koření
- PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%
PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%

- Kompletní specifikace
- PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%Skladem32 Kč28 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Solící dusitanová směs, rychlosůl PRAGANDA - 0,3% dusitanu sodného, bez jódu, s cukry, z kamenné soli (foto ilustrační)
Dusitanová směs pro nakládání masa k uzení a výrobu domácích klobás je směs jedlé kamenné soli s přírodními sladidly a dusitanem sodným. Není obohacena jódem. Nesmí se používat k solení masa a ostatních potravin, určených k přímé spotřebě.
Složení: jedlá kamenná sůl 98%, cukr, dusitan sodný max.0,3 %, dextroza, škrobový sirup.
Obsah: 250g
Uschovejte v suchu a chladu.
Návod k použití:
S ohledem na přítomnost dusitanu sodného ve směsi nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Výrobky s dusitanovou solí nejsou vhodné pro těhotné ženy a malé děti.
Uzené maso : kusy masa se nasolí solící směsí 20-30 g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem - na 1l vody se použije 100g solící směsi a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso se pak udí obvyklým způsobem
Domácí klobásy : do 1 kg nakrájeného masa se přidá asi 25 g směsi, promíchá a nechá v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení se přidají ostatní přísady (koření, česnek apod.). Vše se znova promíchá a naplní do střev. Poté se klobásy zaudí.
Více si o použití rychlosoli přečtěte v článku Prof. Ing. Ivo Ingr, Dr.Sc. v menu UZENÍ - JAK NA TO Použití rychlosoli - ano či ne?
Zboží zařazeno v kategoriích