Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Nakládací směsi a koření
  3. PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%

PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%

urychlení nakládaní, stabilizátor barvy masa

Solící dusitanová směs, rychlosůl  PRAGANDA -  0,3% dusitanu sodného, bez jódu, s cukry, z kamenné soli (foto ilustrační) Dusitanová směs pro nakládán... celý popis
Dostupnost
Skladem
20 Kč
17 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:X5030
Základní cena/100 g:8 Kč
  • Kompletní specifikace
  • PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL -  250 g, 0,3%
    PRAGANDA -DUSITANOVÁ NAKLÁDACÍ SŮL - 250 g, 0,3%
    Skladem
    20 Kč
    17 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Solící dusitanová směs, rychlosůl  PRAGANDA -  0,3% dusitanu sodného, bez jódu, s cukry, z kamenné soli (foto ilustrační)

Dusitanová směs pro nakládání masa k uzení a výrobu domácích klobás je směs jedlé kamenné soli s přírodními sladidly a dusitanem sodným. Není obohacena jódem. Nesmí se používat k solení masa a ostatních potravin, určených k přímé spotřebě.

Složení: jedlá kamenná sůl 98%, cukr, dusitan sodný max.0,3 %, dextroza, škrobový sirup.

Obsah: 250g

Uschovejte v suchu a chladu.

Návod k použití:

S ohledem na přítomnost dusitanu sodného ve směsi nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.  Výrobky s dusitanovou solí nejsou vhodné pro těhotné ženy a malé děti.

Uzené maso : kusy masa se nasolí solící směsí 20-30 g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem  - na 1l vody se použije 100g solící směsi a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso se pak udí obvyklým způsobem

Domácí klobásy : do 1 kg nakrájeného masa se přidá asi 25 g směsi, promíchá a nechá v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení se přidají ostatní přísady (koření, česnek apod.). Vše se znova promíchá a naplní do střev. Poté se klobásy zaudí.

 

Více si o použití rychlosoli přečtěte v článku Prof. Ing. Ivo Ingr, Dr.Sc. v menu UZENÍ - JAK NA TO Použití rychlosoli - ano či ne?

©2021 udime.cz , Veškerý použitý materiál podléhá autorským právům.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.