Úvod » HÁČKY DO UDÍRNY » Nerezové háčky tvaru S - 5 ks, 13,8 cm výška, rozdílné průměry ohybů
krkovice - čistý háček se vbodne mezi druhé a třetí žebírko
pečeně, bok - čistý háček se vbodne mezi žebra
kýta-šunka - čistý háček se vbodne nad hleznový kloub
rolované maso - zavěšujeme za očka motouzu
slanina s kůží - čistý háček se v bodne do kůže, kde není nebezpečí vytrženi
slanina bez kůže - se zavěšuje 7 až 10 cm od hořejšího kraje,ve slanině se udělá malý otvor,
jímž se provlékne smyčka motouzu
Zavěšování uzenin
Párky, klobásy, špekáčky, vuřty, točené salámy zavěšujeme přímo na hole, a ty pak s výrobkem vkládáme do udírny. Ostatní druhy uzenin, jako jsou tyčové salámy, jejichž konce
jsou uzavřeny motouzem, z kterého je vytvořeno zavěšovací očko, se zavěšují za toto očko jeho navléknutím na hůl.