- Úvod
- Háčky do udírny
- Nerezové háčky tvaru S - 10 ks, 13,8 cm výška , rozdílné průměry ohybů
Nerezové háčky tvaru S - 10 ks, 13,8 cm výška , rozdílné průměry ohybů

- Kompletní specifikace
- Nerezové háčky tvaru S - 10 ks, 13,8 cm výška , rozdílné průměry ohybůSkladem485 Kč401 Kč bez DPH
Nerezové háčky "S" na zavěšování masa do udírny.
Baleno v pytlíku.
Materiál: nerez
Rozměry:
průměr kulatiny: 4 mm
Rozměry: výška háčku: 13,8 cm
Vnitřní průměr horního oka: 4 cm (pro kulatinu do 3,5 cm)
Vnitřní průměr dolního oka: 5,5 cm
z jedné strany opacování do špičky pro snadné vpichnutí do masa
Způsoby zavěšování Vepřového masa k uzení
krkovice - čistý háček se vbodne mezi druhé a třetí žebírko
pečeně, bok - čistý háček se vbodne mezi žebra
kýta-šunka - čistý háček se vbodne nad hleznový kloub
rolované maso - zavěšujeme za očka motouzu
slanina s kůží - čistý háček se v bodne do kůže, kde není nebezpečí vytrženi
slanina bez kůže - se zavěšuje 7 až 10 cm od hořejšího kraje,ve slanině se udělá malý otvor,
jímž se provlékne smyčka motouzu
Zavěšování uzenin
Párky, klobásy, špekáčky, vuřty, točené salámy zavěšujeme přímo na hole, a ty pak s výrobkem vkládáme do udírny. Ostatní druhy uzenin, jako jsou tyčové salámy, jejichž konce
jsou uzavřeny motouzem, z kterého je vytvořeno zavěšovací očko, se zavěšují za toto očko jeho navléknutím na hůl.