Jedna sonda do masa, druhá sonda do prostoru udírny a to vše sledovat z pohodlí obývacího pokoje ( v zimě po kolena sněhu, brrr.) či terasy ( ze stínu, bez zbytečných kroků k udírně), protože naměřené hodnoty jsou totiž bezdrátově přenášeny z vysílače do základny přístroje..
Vlastnosti a funkce
K optimální přípravě masa a drůbeže, použitelný pro grily a pečící trouby.
Vysílač se dvěma vpichovými sondami z nerezové oceli a kabelem dlouhým cca 1 m a dosahem max. 100 m .
Možnost sledovat teplotu uvnitř grilu nebo trouby pomocí dvou sond
Možnost nastavení horního a spodního teplotního alarmu nebo cílové teplotu max 2 kusů připravovaných mas (grilování, pečení)
Ideální také pro sledování vaření při nízkých teplotách
Předprogramované nastavení pro různé typy masa a stupně vaření (v němčině nebo angličtině):
hovězí, telecí, jehněčí, vepřové, kuřecí, krůtí, ryba a hamburger
propečený, střední, středně propečený a krvavý steak
Nastavitelné vlastní hodnoty teplot
Zvukový alarm při dosažení určité teploty
Podsvícení displeje
Přijímač
Vysílač
Při použití teploměru za účelem měření teploty v prostředí, kde by mohlo dojít ke styku kovové sondy (obr. G1) s kapalinou (např. udírna), je nutno sondu umístit tak, aby čidlo ve špičce sondy bylo výš než samotný kabel (obr. G2). Je nutno zabezpečit, aby se kapalina nemohla dostat vně sondy místem určeným pro vstup kabelu do sondy. Vpichová kovová sonda není vodotěsná.
Poznámka: Při použití v udírně nenechávejte sondu volně viset na kabelu „přehozením“ přes udírenské hůlky, ale upevněte jej tak, aby vlhkost (kondenzát), který se sráží na kabelu nemohl zatéct dovnitř čidla a poškodit jej. Teploměr by pak zobrazoval nesprávné údaje o naměřené teplotě nebo by zobrazil chybový kód.