Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Nakládací směsi a koření
  3. Maďarská sypká směs na výrobu láku

Maďarská sypká směs na výrobu láku

Směs k nakládání masa pro uzení - 300 g

Obsah balení: 300 g Použití: na nakládání vepřového masa nebo krůtí kýty a následné uzení. Složení: sůl, koriandr, majoránka, mletý bílý pepř, muškáto... celý popis
Dostupnost
Skladem
132 Kč
115 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:X5013
Základní cena/100 g:44 Kč
  • Kompletní specifikace
  • Maďarská sypká směs na výrobu láku
    Maďarská sypká směs na výrobu láku
    Skladem
    132 Kč
    115 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Obsah balení: 300 g

Použití: na nakládání vepřového masa nebo krůtí kýty a následné uzení.

Složení: sůl, koriandr, majoránka, mletý bílý pepř, muškátový oříšek, kmín, bobkový list, stabilizátor dusitan sodný.

Průměrná výživová hodnota ve 100 g výrobků: energetická hodnota: 178kJ/43kcal, tuky: 1,70g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,39 g, sacharidy: 4,0 g z toho cukry: 0,4 g, bílkoviny: 1,0 g, sůl: 92 g

Obsah sáčku vystačí na naložení do láku 10 kg masa!

Návod k použití: 1 kg soli dobře smícháme se 150 g (polovina) nakládací směsi a vetřeme do masa. Za 3 dny vysypeme druhou polovinu sáčku do 2 litrů studené vody a rozmícháme. Tímto lákem zalijeme maso pokud maso není celkem ponořené. Každý den  doléváme vodu tak, aby maso bylo zcela ponořeno v láku. Každý den maso otáčíme po dobu 14 až 20 dnů, podle velikosti masa. Maso uchováváme při teplotě kolem 5 °C. Maso opláchněte, osušte a vložte do rozehřáté udírny.

Země původu: Maďarsko

Naše rada při uzení horkým kouřem:

Při testování láku jsme nabyli dojmu, že přidat 1 kg soli na 10 kg masa je příliš. Obecně se uvádí koncentrace slaného láku pro nakládání masa 2-2,5 % (200-250 g na 10 kg masa), podle výrobce vychází koncentrace 10%! V Maďarsku se obecně solí více a maso se udí spíše studeným kouřem. Ve směsi je obsažen dusitan sodný, který maso částečně konzervuje. Doporučujeme přidat sůl podle vlastní chuti a nedržet se striktně maďarského návodu. My už jsme sůl nepřidávali vůbec. Maso jsme překládali 1x za 3 dny, v láku nechali 14 dní.

©2021 udime.cz , Veškerý použitý materiál podléhá autorským právům.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.