- Úvod
- Nakládací směsi a koření
- Maďarská sypká směs k výrobě domácích sedláckých klobás
Maďarská sypká směs k výrobě domácích sedláckých klobás

- Kompletní specifikace
- Maďarská sypká směs k výrobě domácích sedláckých klobásSkladem163 Kč142 Kč bez DPH
Sypká směs na výrobu maďarských sedláckých klobás se sladkou paprikou - 200 g
Parasztkolbász fűszerkeverék
Složení: mletá paprika sladká, mletý kmín, dextróza (hroznový cukr), granulát česneku 6%, zvýrazňovač chuti (E621), barvivo (paprikový extrakt), antioxidant (kyselina L-askorbová), výtažky z koření. Do směsi je nutné přidat sůl.
Použití: 7 kg vepřového masa (libového) a 3 kg syrového sádla pomeleme na mlýnku, na hrubo. Přidáme 250 g soli následně směs koření a dobře smícháme. Pokud máme možnost, necháme jeden den odležet a druhý den plníme do tenkých vepřových střívek. Při plnění zabráníme, aby se nedostal vzduch do klobás. Podle vlastního vkusu zvolíme velikost klobás. Necháme 24 hodin odležet a poté udíme na kouři a sušíme, aby se navzájem nedotýkaly.
Průměrná výživová hodnota ve 100g výrobku
Energetická hodnota: 1712kJ/409kcal
Tuky: 9,9g z toho nasycené mastné kyseliny: 1,41g
Sacharidy: 50g z toho cukry: 15,2g
Bílkoviny: 15,0g Sůl: 1,7g
Obsah sáčku vystačí na výrobu 10 kg klobás.
Hmotnost: 260g