- Úvod
- Nakládací směsi a koření
- Maďarská sypká směs bez soli k výrobě pikantních klobás
Maďarská sypká směs bez soli k výrobě pikantních klobás

- Kompletní specifikace
- Maďarská sypká směs bez soli k výrobě pikantních klobásSkladem143 Kč124 Kč bez DPH
Csípős házikolbász fűszerkeverék
Složení: mletá paprika pálivá, mletý kmín, hroznový cukr, mletý černý pepř, granulát česneku 4,6%, zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), antioxidant (E301), výtažky z koření. Výrobek neobsahuje sůl!
Použití: 7 kg vepřového masa (libového) a 3 kg tučného masa pomeleme na mlýnku na hrubo. Přidáme 250g soli následně směs koření a dobře smícháme. Pokud máme možnost, necháme jeden den odležet a druhý den plníme do tenkých vepřových střívek. Při plnění zabráníme, aby se nedostal vzduch do klobás. Podle vlastního vkusu zvolíme velikost klobás. Necháme 24 hodin odležet a poté udíme na kouři a sušíme, aby se navzájem nedotýkaly.
Obsah sáčku vystačí na výrobu 10 kg klobás.
Hmotnost: 260 g
Země původu: Maďarsko