Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  1. Úvod
  2. Nakládací směsi a koření
  3. Maďarská směs k výrobě láku 150 g

Maďarská směs k výrobě láku 150 g

Kořenící sypká směs bez soli

Magyaros Sonkapác fűszerkeverék Použití: na nakládané vepřové nebo krůtí kýty a následné uzení Návod na použití – výroba láku: obsah sáčku vsypeme do ... celý popis
Dostupnost
Skladem
99 Kč
86 Kč
bez DPH
Číslo produktu:X5007
Základní cena/100 g:64 Kč
Kompletní specifikace

Magyaros Sonkapác fűszerkeverék

Použití: na nakládané vepřové nebo krůtí kýty a následné uzení

Návod na použití – výroba láku: obsah sáčku vsypeme do 12 litrů studené vody a přidáme 1,6 kg kuchyňské soli bez jódu. Necháme přejít varem v hrnci přikrytém pokličkou a necháme vychladnout. Do jiné nádoby připravíme maso, které zalijeme studeným lákem (maso může být s kostí i bez kosti). Každý den maso otáčíme. Důležité je, aby maso bylo celé ponořené v láku po dobu 14 až 20 dnů při teplotě kolem 5°C. Po té maso vyjmeme a  před samotným uzením osušíme. Nutné dodržet návod! Lák postačí na cca 12 kg masa. Skladujte v suchu a na tmavém  místě. Uzavřený obal chrání aroma.

Obsahuje: česnek, černý pepř, cibule, nové koření, koriandr, ledek, jalovcové bobule, bobkový list.

Země původu: Maďarsko

Obsah: 150g

Poznatek firmy Fečanin s.r.o. pro uzení horkým kouřem a použití maďarské směsi na výrobu láku bez soli Magyaros Sonkapác fűszerkeverék

Při nakládání masa a následné uzení horkým kouřem je 1,6 kg soli (jak uvádí výrobce) na 12 litrů vody příliš. Obecně se uvádí koncentrace slaného láku pro nakládání masa pro uzení teplým či horkým kouřem  2-2,5% (200-250 g na 10 kg masa), podle výrobce vychází koncentrace 13%! V Maďarsku se udí maso spíše studeným kouřem po dobu několika dní a následně suší. Proto výrobce doporučuje tak silný slaný lák.Ve směsi je obsažen dusitan sodný, který maso částečně konzervuje. Pro uzení teplým a horkým kouřem  a pro krátké skladování uzeného masa postačí lák 2-2,5%. Výrobce doporučuje použít kuchyňskou sůl bez jódu.

©2021 udime.cz , Veškerý použitý materiál podléhá autorským právům.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.