Úvod
»
STŘEVA, SÍŤKY
» KOLAGENNÍ STŘEVA NA UZENÍ SÝRŮ -10 KS, DÉLKA 30 CM, PŘÍRODNÍ KOLAGEN, VČETNĚ MOTOUZU 5 M NA DRUHÝ KONEC STŘEVA
KOLAGENNÍ STŘEVA NA UZENÍ SÝRŮ -10 KS, DÉLKA 30 CM, PŘÍRODNÍ KOLAGEN, VČETNĚ MOTOUZU 5 M NA DRUHÝ KONEC STŘEVA
pevné, dobrá propustnost kouře, nelepí se na sýr
novinka
Popis zboží
Kolagenní střevo k uzení sýrů - délka přířezu je 30 cm, průměr 5,5 cm. Po namočení do solného láku se střevo stane poddajné.
NOVÉ - přidali jsme motouz odolný teplotám v udírně při uzení sýrů. Délka 5 metrů postačí na úvaz 10 ks střev.
10 ks v jednom balení.
Kolagenní střevo vhodné k uzení sýrů je vyrobeno z vytříděné kvalitní štípenkové klihovky. K přednostem střeva patří pevnost a odolnost, velmi dobrá propustnost kouře. Díky čiré barvě je viditelný obsah střeva při plnění a uzení. Střevo není jedlé, z výrobků se dá lehce sloupnout také díky obsahu tuku v sýru.
Střeva je nutno před použitím namočit na 30-60 minut do teplé slané vody (teplota prostředí kolem), poměr 0,5 kg soli na 2 l vody, aby se stala poddajná pro naplnění surovinami. Kolagenní střeva nejsou určena ke konzumaci s uzeninou. Návod k použití přiložen.
Střevo má na jednom konci strojní úvaz s přidaným okem pro zavěšení, skladovat v suchu při teplotě 5-23°C. Dodáváno v zipovém sáčku pro možnost opakovaného pevného uzavření.
Pokud jste namočili do solného láku více střev, než nakonec potřebujete - nevadí, nechte vyschnout a můžete použít příště.