- Úvod
- Dřevěné udírny
DŘEVĚNÉ UDÍRNY S KOVOVÝM TOPENIŠTĚM
Dřevěné udírny jsou léty prověřenou klasikou. Dřevo ponechává vůni uzení " v sobě" a díky svým vlastnostem vnitřek udírny tolik nekondenzuje, jako je tomu u udírny plechové. Na rozdíl od zděných udíren dřevěné udírny není nutno tak dlouho roztápět. Chuť uzeného masa, klobás, ryb, drůbeže, sýru či ořechů uzených klasickým způsobem tvrdým
dřevem nelze ničím nahradit. Teplý a horký kouř vzniká přirozeně topením v masivním dvouplášťovém topeništi.
Na Slovensku, v Rakousku či Maďarsku se udí převážně studeným kouřem, maso a klobásy se tedy za pomocí kouře spíše suší a to po několik dní či týdnů.
V našich končinách je zvykem udit většinou teplým kouřem. Proto jsme se rozhodli vyrábět plnohodnotné a hlavně funkční dřevěné udírny s masivním kovovým topeništěm a kouřovodem.
- Novinka