S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


TEPLOMĚRY K UDÍRNÁM

Teploměry do udírny a pro správné uzení - jak vybrat ten vhodný z naší nabídky? Co je nutno o teploměru vědět?

o vhodném teploměru právě pro Vaši udírnu jsme zde již podrobně informovali. Přečtěte zde:

Zaměříme se spíše na funkci bimetalového teploměru a volby rozsahu ciferníku.

V hlavici je ukazatel s kruhovým číselníkem a stonek, v němž je upevněn měřicí systém. Bimetalový (dvojkovový) systém je vlastně válcová spirála vyrobená ze dvou kovů, která se působením tepla otáčí kolem své osy. Pohyb je přenášen na ukazatel (rafičku) na ciferníku, který vykazuje určitou výchylku udávající teplotu na stupnici. Bimetalová spirála se při měření teploty otáčí kolem své osy, kdy ukazatel na ciferníku „ obíhá dokola ciferníku“. Při dosažení vyšší teploty než je rozsah stupnice na teploměru, se ukazatel na ciferníku protočí.

Při  počátečním pořádném rozpálení ohně  lze  bezpochyby v udírně dosáhnout teploty vyšší než 120°C, což je rozsah stupnice teploměru. Teploměr vložený v udírně slouží především k měření udící teploty při procesu uzení masa a jiných potravin, která by zpravidla neměla přesáhnout 95 °C. Pro toto měření je stupnice 0-120 °C plně dostačující. Při překračování teploty na teploměru vyšší než 120 °C může dojít k deformaci spirály.

Pro udírny, kde se udí za pomocí polen dřeva, zvláště pak při přikládání, může dojít ke krátkému nárůstu teploty. Proto jsme se rozhodli nabídnout teploměr o rozsahu měřící stupnice na ciferníku 0-160 °C, právě pro to, aby nedošlo při krátkodobém zvýšení teploty k poškození spirály. Červená grafika na ciferníku slouží jako varovný signál vysoké teploty. Zároveň však nedochází k výraznému zkrácení pole pro teploty 25 °C - 95 °C vhodné pro uzení. Někteří výrobci nabízení teploměr pro udírny s rozsahem stupnice 0-200 (300) °C, ovšem velikost pole pro měření udící teploty 60-90 °C je pak velmi malé, až nesrozumitelné.

Aby údaje teploměru byly správné, je nutno při zabudování zajistit, aby celý měřicí systém byl vložen v měřené teplotě. Doporučená hloubka vložení je 100 mm. Podle toho zvolte délku stonku. V nabídce máme stonek o délce 10 cm, 16 cm a 25 cm.

Teploměr vpichový analogový

Vpichový teploměr slouží k okamžitému měření teploty uvnitř upravované potraviny. Měřící sonda se zapíchne do masa alespoň 4 cm, ihned začne reagovat. Zvláště při uzení ryb a masa teplým kouřem  je nutno teplotu uvniř potravin kontrolovat.

Digitální teploměr s kabelem 0 +300 °C se dvěma teplotními čidly

Teploměr je opatřen dvěma čidly, je určen pro měření teploty uvnitř masa(čidlo na špičce sondy) a teploty na povrchu masa nebo v jeho okolí (čidlo na konci sondy). Kabel odolává teplotám do 380 °C.

Digitální bezdrátový teploměr 0 +300 °C s dosahem až 40 m

Pomocí vpichového čidla umístěného v prostoru udírny lze na dálku ( do 40 m) sledovat teplotu uvnitř udírny. Po zavedení sondy do masa lze sledovat teplotu masa. Kabel odolává teplotám do 300°C.  Vysílač je plastový, je nutno jej umístit  mimo působení vysokých teplot. Přístroj je multifunkční, vybaven alarmem.

 


Řadit podle 
Výrobce  







novinka
akce


novinka
akce







Cena 170 Kč

skladem


novinka