S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


» Teploměry pro správné uzení

Teploměry do udírny a pro správné uzení - jak vybrat ten správný z naší nabídky? Co je nutno o teploměru vědět?

Teploměr bimetalový 0-120,160 °C - osvědčená volba

Popis teploměru: teploměr se skládá z hlavice a stonku, vyrobených z nerezové oceli třídy 17. Průzor teploměru je skleněný. V hlavici je ukazatel s kruhovým číselníkem a stonek, v němž je upevněn měřicí systém. Tento systém je zhotoven z dvojkovu ve tvaru válcové spirály, která se působením tepla otáčí kolem své osy. Pohyb je přenášen na ukazatel, který vykazuje určitou výchylku udávající teplotu na stupnici. Aby údaje teploměru byly správné, je nutno při zabudování zajistit, aby celý měřicí systém byl vložen v měřené teplotě. Doporučená hloubka vložení je 100 mm.

Použití teploměru: teploměr je speciálně upraven pro udírny. Je určen ke sledování teploty při uzení masa, kdy se využívá udící teploty kolem 25 °C a v rozmezí 60-95 °C.

Důležitá informace a upozornění: bimetalová spirála se při měření teploty otáčí kolem své osy, kdy ukazatel na ciferníku „ obíhá dokola ciferníku“. Při dosažení vyšší teploty než je rozsah stupnice na teploměru, se ukazatel na ciferníku protočí. V případě protočení (překročení teploty mimo rozsah stupnice) pak teploměr neukazuje skutečně naměřenou teplotu, ale vrátí se na hodnotu 0 °C a vyšší. Pokud v udírně dojde k dosažení teploty vyšší, než je rozsah měřící stupnice na ciferníku a to i krátkodobě, bimetalová spirála se v měřícím systému může poškodit a zkreslit další měření. Nepřekračujte teplotu nad 120 °C a to ani při roztápění udírny!

Pro naše zákazníky - uzenáře jsme nechali vyrobit speciální teploměry s úpravou pro udírny (těsnění, zaletování, velká čísla na ciferníku, rozsah teplot 0-120°C, 0-160 °C prodloužená délka stonku). Vycházíme tak vztříc požadavkům na dvojkovové (bimetalové) mechanické teploměry se srozumitelným a dobře viditelným ciferníkem. Seznamte se s principem jednoduchého měření teploty pomocí bimetalové spirály.

Teploměr vpichový

Vpichový teploměr slouží k okamžitému měření teploty uvnitř upravované potraviny. Měřící sonda se zapíchne do masa alespoň 4 cm, ihned začne reagovat. Zvláště při uzení ryb a masa teplým kouřem  je nutno teplotu uvniř potravin kontrolovat.

Digitální teploměr s kabelem 0 +300 °C se dvěma teplotními čidly

Teploměr je opatřen dvěma čidly, je určen pro měření teploty uvnitř masa(čidlo na špičce sondy) a teploty na povrchu masa nebo v jeho okolí (čidlo na konci sondy). Kabel odolává teplotám do 380 °C.

Digitální bezdrátový teploměr 0 +300 °C s dosahem až 40 m

Pomocí vpichového čidla umístěného v prostoru udírny lze na dálku ( do 40 m) sledovat teplotu uvnitř udírny. Po zavedení sondy do masa lze sledovat teplotu masa. Kabel odolává teplotám do 300°C.  Vysílač je plastový, je nutno jej umístit  mimo působení vysokých teplot. Přístroj je multifunkční, vybaven alarmem.